понеділок, 08 квітня 2013 16:36

В Україні вже давно повністю відсутня державна політика - експерт

В Україні вже давно повністю відсутня державна політика - експерт
За словами Капранова, у політичній сфері України "усе робиться хаотично, випадково й абияк". Фото: Юлія РУДЕНКО

Відомий український письменник, громадський діяч Дмитро Капранов упевнений, що в Україні уже не перший рік повністю відсутня державна політика.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"У нас достатньо розумних людей, – говорить письменник. – Наприклад, Оксана Забужко може бути джерелом багатьох корисних ідей. Або ж Андрухович, хоч іноді у нього бувають паразитичні викиди із його ідеологією. Я не кажу, що треба робити, як ми, письменники, скажемо. Але і нас треба слухати. Там же, зверху, бетонна стіна. Причому не тільки на Банковій, а у будь-якому міністерстві, у будь-якій держустанові".

За словами Капранова, у політичній сфері України "усе робиться хаотично, випадково й абияк".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Яценюк і Тимошенко засуджують "сніжковий обстріл" – потрібні нові лідери – Капранов

"Українські політики працюють не для того, щоб досягнути результату. У кращому разі – для написання звіту, а в гіршому: "Я ж ходжу на роботу, треба щось робити". У нас повністю відсутня державна політика. І це не перший рік. Відсутня давно і безнадійно", – зазначив він.

Громадський діяч вважає, що причиною такої ситуації є те, що політикою займаються "так звані чиновники – байдужі люди, які сидять на зарплаті і більше їм нічого не треба".

"Єдиний спосіб формувати державну політику – звертатись до людей, яким не все одно. Які не отримують гроші за те, що сказав "гав". Як це не банально звучить, але до кваліфікованої громадськості. Хто повинен вирішувати державну політику в гуманітарній сфері? Міністри? Ні. Гуманітарії", – підкреслив письменник.

Зараз ви читаєте новину «В Україні вже давно повністю відсутня державна політика - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі