пʼятниця, 04 серпня 2023 03:37

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні ідентифікують воєнних злочинців: скількох вдалося знайти

В Україні ідентифікують воєнних злочинців: скількох вдалося знайти
В Україні ідентифікують воєнних злочинців. Фото: Укрінформ

В Україні створена інформаційна підсистема "Воєнний злочинець", яка об'єднує відомості про воєнних злочинців, виявлених під час російської військової агресі.

Станом на 3 серпня до неї внесли дані про 232 тис. 131 воєнного злочинця і зрадника, повідомляє Міністерство внутрішніх справ України в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Морально правильно" – глава УГКЦ про ліквідацію російських солдатів

Серед ідентифікованих 197 тис. 857 військовослужбовців російських окупаційних військ, 3 тис. 522 представники незаконних збройних формувань та приватних військових компаній, 3 тис. 267 колаборантів та зрадників України, 401 представник військово-політичного керівництва країни-агресора.

"Правоохоронці ідентифікують злочинця і вносять дані до інформаційної підсистеми. Це дає можливість довести їхню причетність до того чи іншого злочину. За воєнними злочинцями стежать не тільки наші правоохоронці, а й Європол", – наголошують у МВС.

В березні Офіс генерального прокурора повідомляв, що зареєстрували 71 147 воєнних злочинів, скоєних росіянами протягом року з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

37 країн підтримали створення спеціального трибуналу щодо злочину російської агресії.

Зараз ви читаєте новину «В Україні ідентифікують воєнних злочинців: скількох вдалося знайти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі