вівторок, 09 травня 2023 19:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Спецтрибунал щодо злочинів РФ підтримали 37 країн

Спецтрибунал щодо злочинів РФ підтримали 37 країн
ЄС підтримує спецтрибунал, сказала президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Фото: president.gov.ua

Лідери 37 країн-учасниць коаліції Core Group підтримали створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України.

Сьогодні відбувся саміт коаліції зі створення трибуналу. У ньому взяли участь президент України Володимир Зеленський і президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Про це повідомило Міністерство закордонних справ.

"Саміт продемонстрував єдність коаліції та довів, що відповідальність вищого керівництва Росії за злочин агресії неминуча", ‒ повідомили.

Країни-учасниці коаліції у спільній заяві підтримали створення такого механізму правосуддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський показав одержимих радянською імперією росіян

"ЄС підтримує створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії РФ. Як перший крок до цього, ми маємо збирати, зберігати та аналізувати докази", ‒ заявила Урсула фон дер Ляєн.

Для цього створюється Міжнародний центр розслідування злочину агресії проти України, сказала.

Буде зроблено все можливе, щоб притягнути до відповідальності головного винуватця російської агресії проти України і всіх його спільників, сказав на саміті Зеленський.

Президента РФ Володимира Путіна треба судити за злочин агресії спецтрибуналом, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Міжнародний кримінальний суд не може судити Путіна за агресію через низку юридичних причин, заявив міністр.

Зараз ви читаєте новину «Спецтрибунал щодо злочинів РФ підтримали 37 країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі