середа, 10 жовтня 2012 22:07

В Україні зараз більше спецслужб, ніж було у Гітлера - Москаль

В Україні зараз більше спецслужб, ніж було у Гітлера - Москаль
Геннадій Москаль: в МВС і СБУ є багато чого скорочувати. Фото: dosye.com.ua

В Україні необхідно ліквідувати цілу низку спецпідрозділів СБУ та скоротити чисельність управлінь МВС.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Геннадій Москаль.

"СБУ у такому вигляді, в якому воно існує — взагалі не потрібне. Має бути класична контррозвідка, в якій мають захищати нашу державу від іноземних спецслужб, щоби не було посягань на територіальну цілісність. Тобто, має бути відомство, яке захищає Конституцію. А інші спецслужби там не потрібні", - переконаний він.

Політик додав, що ліквідуванню підлягають цілі низки різних підрозділів, оскільки в сучасних українських реаліях вони стають не потрібними:

"Наприклад, там не потрібне головне управління з боротьби з корупцією. Дуже мало залишилося статей, які передбачають проведення слідство, тому вже і не потрібне таке роздуте слідство. Адже новий Кримінально-процесуальний кодекс скоротив кількість кримінальних справ, по яких необхідно проводити слідство. Крім того, нам не потрібні у нашій бідній державі три розвідки. Ми маємо прикордонну розвідку, головне управління розвідки Міноборони, ми маємо зовнішню розвідку. І всі вони брешуть президенту, бо черпають інформацію з одного комп'ютера".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович хоче скоротити кількість співробітників СБУ та МВС

"У нас стільки спецслужб, що напевно у Гітлера було менше їх, ніж сьогодні у нас", - наголосив нардеп.

На думку Москаля, не потрібне в Україні і головне управління по боротьбі з організованою злочинністю в МВС, бо воно дає "нульові показники". Він наголосив, що вже давно виступав з такими пропозиціями в АП, але результату не було.

"У нас давно потрібно багато чого в державі скоротити, бо воно не приносить користь. Ці спецпідрозділи не борються із злочинністю чи з впливом іноземних держав на Україну. Вони борються між собою", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За рік з СБУ звільнилися 1 400 осіб

"Це пережитки Радянського союзу і не бажання нікого зрозуміти цю проблему, - підкреслив Москаль. - Гітлера згубила велика кількість спецслужб, які взагалі вже були не контрольовані, і вже боролися між собою і збирали один на одного компромати. І у нас вже кожен другий знаходиться сьогодні в якійсь розробці".

Нагадаємо, що нещодавно з'явилася інформація про те, що президент України Віктор Янукович має намір ініціювати скорочення тисяч працівників спецпідрозділів Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зараз більше спецслужб, ніж було у Гітлера - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі