пʼятниця, 16 грудня 2022 03:29

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні закінчуються засоби ППО, але рішення є – спікер Повітряних сил

В Україні закінчуються засоби ППО, але рішення є – спікер Повітряних сил
Радянські С-300 і" Бук-М1" давно пора міняти на щось новіше та західне Фото: hromadske.ua

Попри те, що українська протиповітряна оборона успішно збиває більшу частину російських ракет, захист українського неба залишає бажати кращого - Україні потрібно більше засобів ППО. І хоча системи, які надійшли із Заходу, посилили оборону від російських ракет і авіації, про повне закриття неба говорити поки не варто.

Основу ППО України досі складають радянські комплекси, а запаси боєприпасів і запчастин до них виснажуються, розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону FREEDOM, повідомляє Gazeta.ua.

"Безумовно, дуже мало захищено на сьогодні, багато потрібно ще, я так вам відповім. Тому що ті кошти, які були надані нашими західними партнерами, посилили деякі регіони на лінії фронту, на інших напрямках, але Україні потрібно ще досить багато засобів протиповітряної оборони, для того, щоб посилити. А закрити взагалі всю країну - це дуже важке питання на сьогодні" - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає будь-яку зброю, яку захоче: Кулеба відповів на погрози Кремля через Patriot

Гнат підкреслив, що зараз в плані посилення ППО Україна повинна думати не просто про закриття неба, але на перспективу - українські "Бук-М1" та С-300 пора міняти на щось новіше, тому що чим далі, тим менше шансів буде знайти до них боєприпаси та запчастини. Таким чином, в України немає іншого виходу, як будь-якими шляхами отримувати для потреб ППО зенітно-ракетні комплекси, які є на озброєнні заходу.

"Комплекси NASAMS, комплекси IRIS-T... Patriot в певній модифікації, а також SAMP-Т - французькі комплекси" - перерахував він бажане, додавши, що ці системи допоможуть Україні захистити небо від російських терористів.

США розглядають передачу Україні систем протиракетної оборони Patriot для підтримки військ ППО проти атак Росії. Правда, поки що в Білому домі та Пентагоні не говорять про якісь подробиці такої передачі.

У Кремлі новини про можливу передачу Україні ЗРК Patriot спровокували чергову істерику - там розцінили це як провокацію. Про це заявили в посольстві Російської Федерації в США. На що відреагували в Пентагоні, жорстко поставивши на місце Росію і нагадавши, що її думка нікого не хвилює.

Зараз ви читаєте новину «В Україні закінчуються засоби ППО, але рішення є – спікер Повітряних сил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі