субота, 10 серпня 2024 21:54

Спецтема: Війна Росії проти України

В США хочуть краще зрозуміти ціль України у Курській області

В США хочуть краще зрозуміти ціль України у Курській області
США підтримують зв'язок з українською стороною на тлі прориву кордону в Курській області, заявив радник Білого дому з комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі. Фото: AP

США підтримують зв'язок з українською стороною на тлі прориву кордону в Курській області.

Однак Вашингтон поки не готовий до будь-яких коментарів. Про це заявив радник Білого дому з комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі, повідомляє "Голос Америки".

"Я думаю, що залишу тут місце, аби дозволити Україні так чи інакше говорити про свої воєнні операції. Ми підтримуємо зв'язок з нашими українськими колегами та працюємо над тим, щоб краще зрозуміти, що вони роблять, які їхні цілі, яка їхня стратегія", - сказав журналістам представник Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський вперше натякнув на операцію ЗСУ в Курській області: що сказав

Водночас Кірбі відмовився дати характеристику ситуації в Курській області, пояснивши це тим, що варто дочекатися, поки у Вашингтона буде краще уявлення про події на території російського регіону.

Також представник Білого дому запевнив, що українська армія не порушувала обмежень, які США наклали на удари вглиб російської території американською зброєю.

"Вони використовують її в зоні, де ми раніше казали, що вони можуть використовувати зброю США для транскордонних ударів. Кінцева мета тут - допомогти Україні захистити себе, і ми просто подивимося, що про це скаже Україна", - додав він.

ЗСУ продовжують просуватися у Курській області РФ. Значні території були захоплені 9 серпня.

При цьому ЗСУ дотримуються режиму секретності, а росіяни не хочуть визнавати свій військовий провал. Про це написав у Telegram український військовий журналіст Богдан Мирошников.

Зараз ви читаєте новину «В США хочуть краще зрозуміти ціль України у Курській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі