пʼятниця, 16 грудня 2022 00:58

Спецтема: Війна Росії проти України

У Пентагоні жорстко відповіли Кремлю на погрози через Patriot для України

У Пентагоні жорстко відповіли Кремлю на погрози через Patriot для України
США не будуть враховувати думку РФ при передачі Україні ЗРК Patriot. Фото: US Army

Думка Росії щодо поставок зенітних систем Patriot в Україну Вашингтоном до уваги не береться, оскільки Кремль не буде диктувати США, яке озброєння та військова техніка повинні відправлятися в Україну.

Таким чином спікер Пентагону, бригадний генерал Патрік Райдер прокоментував слова посольства РФ в США, що відправка Patriot в Україну є провокацією і нібито призведе до "непередбачуваних наслідків", заявивши про це на брифінгу 15 грудня.

"Ми не дозволимо Росії диктувати, яку військову допомогу передавати" - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден назвав умову, за якої США передадуть Україні системи Patriot

Райдер додав, що Росія, яка здійснює жорстокий та беззаконний напад на Україну, вбиває мирних людей і руйнує цивільну інфраструктуру, замість того, щоб вивести війська і припинити агресію, заявляє про якісь провокації; це є досить іронічним і демонструє всю суть російської системи.

При цьому він відмовився розкривати якісь подробиці про плани США передати ЗРК Patriot Україні.

США розглядають передачу Україні систем протиракетної оборони Patriot для підтримки військ ППО проти атак Росії. Правда, поки що в Білому домі та Пентагоні не говорять про якісь подробиці такої передачі.

У Кремлі новини про можливу передачу Україні ЗРК Patriot спровокували чергову істерику - там розцінили це як провокацію. Про це заявили в посольстві Російської Федерації в США.

Зараз ви читаєте новину «У Пентагоні жорстко відповіли Кремлю на погрози через Patriot для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі