понеділок, 25 березня 2013 20:30

В опозиції немає жодних закликів "за" і це її велика проблема - Рибачук

В опозиції немає жодних закликів "за" і це її велика проблема - Рибачук
Олег Рибачук Фото: ukrinform.ua

Українська опозиція постійно виступає проти когось чи чогось, але не має жодних закликів "за". Це її велика проблема. Про це Gazeta.ua розповів політик та громадський діяч Олег Рибачук.

"Усі давно розчарувалися у владі. Проте й опозицію підтримують не дуже охоче, бо вона не дає ніякої альтернативи. Опозиція пішла по країні з лозунгом "Україно, вставай!". Закликає скинути нинішню владу. Але ж знову нема на що її міняти", - вважає Рибачук.

На його думку, Об'єднана опозиція повинна сформувати чітку і переконливу програму дій.

"Навіть якщо опозиційні політики не перебувають у владній більшості, все одно повинні генерувати ідеї. Пропонувати власні реформи. Опозиція теж повинна створити модель управління країною, - запевняє політик. - Янукович не може бути наступним президентом, але й наступний президент не може бути такий, як Янукович".

Якщо опозиція не пропонує реальних програм, є небезпека, що при владі вони поводитимуться так само не прозоро і не збалансовано, як нинішні чиновники, вважає Рибачук.

"Які гарантії, що опозиційні лідери змінять ситуацію, навіть якщо вірять у це? Ющенко теж вірив, що завдяки йому все зміниться, але потім наступила реальність, - каже політик. - У кожній партії є свої спонсори, бізнес-інтереси, комусь треба роздати книжечки "радники президента", когось влаштувати на роботу. На будь-який добрий намір є реальність".

Зараз ви читаєте новину «В опозиції немає жодних закликів "за" і це її велика проблема - Рибачук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі