вівторок, 17 вересня 2024 18:42

В ОП сказали, що планів заморожування війни чи відмови від територій немає

В ОП сказали, що планів заморожування війни чи відмови від територій немає
Михайло Подоляк каже, що заморожування бойових дій не буде. Фото: pixabay.com

В України немає жодного плану щодо завершення війни заморожуванням бойових дій або передачі Росії якихось територій.

Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк сказав про це каналу "Настоящее время".

Президент Володимир Зеленський неодноразово казав, що не може бути жодного заморожування конфлікту. Це лише дасть змогу Росії накопичити додаткові ресурси та продовжити війну.

"Тому, звичайно ж, немає жодних концепцій поступки територій, немає жодних концепцій заморозки конфлікту", - наголосив Подоляк.

Офіційна позиція Києва лише одна - війна має закінчитися поразкою Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів про свій план перемоги

"Поразку Російської Федерації можна забезпечити певною кількістю зброї. Тобто, грубо кажучи, військовий, дипломатичний, економічний і політичний примус. Плюс Курська операція, яка показує, що справді можна ефективно працювати, зокрема на території Росії", - заявив радник.

У плані перемоги фігурує Курська операція. Подоляк вважає, що це "істотно впливатиме" на соціальні настрої у РФ та "суттєво тиснутиме" на оточення російського диктатора Володимира Путіна і буде вести до фіналу війни.

Західні союзники зацікавлені в тому, щоб "міжнародне право домінувало". Але для цього потрібні тактичні чи стратегічні поразки Москви, бо все інше буде призводити лише до ескалації.

"Якраз таки неправильний фінал цієї війни призведе до ескалації ситуації не лише у Східній Європі, а й у Європі в цілому, і це очевидно для наших західних союзників. Інше питання - бюрократія, швидкість ухвалення рішень, готовність дійсно перестати ховатися за ось цими міфічними "червоними лініями", точніше розмірковувати про них тощо", підсумував Подоляк.

План перемоги України є стратегічним, заявив президент Володимир Зеленський на зустрічі Ялтинської Європейської стратегії.

Він сказав, що планує поділитися цим планом із президентом США Джо Байденом, а також обома кандидатами у президенти - Камалою Гарріс і Дональдом Трампом та з американським Конгресом.

Зараз ви читаєте новину «В ОП сказали, що планів заморожування війни чи відмови від територій немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі