понеділок, 29 липня 2024 09:44

У Лондоні підтвердили право України бити Storm Shadow по Росії

У Лондоні підтвердили право України бити Storm Shadow по Росії
Storm Shadow можна використовувати по об'єктах РФ. Фото: Corrado Baldassi

Новий уряд Великої Британії підтвердив свою позицію щодо використання ракет Storm Shadow Силами оборони України.

На сесії парламентських запитань і відповідей цю тему порушив депутат від консерваторів Джеймс Картлідж, пише ukdefencejournal.

"Не було змін у позиції Великобританії щодо Storm Shadow. Я впевнений, що шановний член зрозуміє, що я не буду вдаватися в подробиці. Ми продовжуємо надавати військову допомогу для підтримки чіткого права України на самооборону від незаконних нападів Росії відповідно до міжнародного гуманітарного права. Ми чітко розуміємо, що обладнання, надане Великою Британією, призначене для захисту України", - відповів парламентський заступник держсекретаря з питань оборони Люк Поллард.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як ЗСУ застосовують ракети Storm Shadow i Scalp: у Повітряних силах розповіли

Підтвердили заяви нового прем'єр-міністра Великої Британії Кира Стармера, що Україні можна використовувати Storm Shadow для ударів по військових цілях у Росії.

Україна разом із західними винищувачами F-16 отримає озброєння, яке підвищить ефективність ударів ВСУ по окупантах.

Зокрема надходження F-16 підвищить ефективність і HARM, і JDAM, і загалом авіаційних боєприпасів, які зараз використовуються, заявив начальник авіації командування Повітряних сил ЗСУ Сергій Голубцов.

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні підтвердили право України бити Storm Shadow по Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі