субота, 17 грудня 2022 08:41

Спецтема: Війна Росії проти України

В ISW з'ясували, навіщо Путін наказав посилити удари по Києву

В ISW з'ясували, навіщо Путін наказав посилити удари по Києву
Росія посилює удари по Києву, щоб розпалити суспільне невдоволення. Фото: eastnews.ua

16 грудня Російська Федерація провела один із наймасштабніших обстрілів Києва від початку повномасштабної війни.

У такий спосіб російський диктатор Володимир Путін хоче викликати суспільне невдоволення у киян, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Росія, імовірно, посилює свої удари по Києву, щоб викликати громадську незадоволеність у столиці. Водночас ці ракетні удари навряд зламають волю українців", – ідеться у свіжому звіті аналітиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW з'ясували, що насправді стоїть за заявами Медведєва про "військові цілі" РФ

В Інституті вивчення війни зауважили, що російські удари продовжують становити серйозну загрозу для українського громадянського населення, проте вони аж ніяк не покращують здатність російських військ проводити наступальні операції в Україні. РФ умисно шкодить цивільному населенню, щоб компенсувати невдачі на фронті.

Уранці 16 грудня Росія зробила чергову спробу зруйнувати енергосистему України. ППО "відпрацювала непогано", сказали у Повітряних силах. Водночас пошкоджено деякі енергооб'єкти та є влучання в житловий будинок у Кривому Розі на Дніпропетровщині.

Російські окупанти випустили 76 ракет по українській критичній інфраструктурі, 60 з них збила протиповітряна оборона, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Внаслідок масованого удару з боку Росії по електроенергетичній інфраструктурі України відбулася втрата понад 50% споживання об'єднаної енергосистеми країни. Через це Укренерго оголосило про надзвичайну ситуацію.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав союзників посилити військову допомогу після ракетних ударів.

Зараз ви читаєте новину «В ISW з'ясували, навіщо Путін наказав посилити удари по Києву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі