субота, 17 грудня 2022 06:36

Спецтема: Війна Росії проти України

В ISW з'ясували, що насправді стоїть за заявами Медведєва про "військові цілі" РФ

В ISW з'ясували, що насправді стоїть за заявами Медведєва про "військові цілі" РФ
Російські сили завдавали й, імовірно, продовжуватимуть завдавати ударів по західній військовій техніці, яку союзники розмістили в Україні, але в цьому немає нічого дивного. Фото: eastnews.ua

Заступник голови Ради безпеки Російської Федерації Дмитро Медведєв виступив із підбурювальними коментарями на підтримку інформаційних операцій, спрямованих на ослаблення підтримки України Заходом.

16 грудня політик опублікував список того, що він назвав законними військовими цілями, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW). Туди увійшли "збройні сили інших країн, які офіційно вступили у війну" в Україні.

"Медведєв риторично засумнівався, чи означає військова допомога Заходу Україні, що члени НАТО вступили у війну проти РФ. Імовірно, він зробив ці коментарі у зв'язку з великомасштабними російськими ракетними ударами, намагаючись послабити західну підтримку Києву, розпаливши побоювання ескалації у Європі", ‒ ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведєв "розганяє" провокаційні заяви про війну в Україні й репарації РФ

Раніше Медведєв робив цілеспрямовано підбурювальні коментарі на підтримку інших інформаційних операцій із тією ж метою.

"Риторика Медведєва, як і раніше, не відповідає фактичній позиції Кремля щодо війни в Україні. Російські сили завдавали й, імовірно, продовжуватимуть завдавати ударів по західній військовій техніці, яку союзники розмістили в Україні, але в цьому немає нічого дивного", ‒ зазначають аналітики.

Раніше Медведєв назвав зенітно-ракетні комплекси Patriot, які можуть передати Україні у майбутньому, "законними" цілями для РФ. Таким чином він спробував пригрозити представникам Північноатлантичного альянсу.

Російські окупанти не змогли зламати українців за допомогою ракетних ударів по енергооб'єктах. Вони вже відкрито допускають поразку у війні, вважає радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

Пропагандисти Маргарита Симоньян, Ольга Скабєєва та Дмитро Медведєв уже сумніваються в "успішному результаті" війни та допускають "можливість Гааги".

Зараз ви читаєте новину «В ISW з'ясували, що насправді стоїть за заявами Медведєва про "військові цілі" РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі