вівторок, 10 травня 2016 10:48

В ГПУ висунули умови для розслідування "панамських документів"

В ГПУ висунули умови для розслідування "панамських документів"
ukrinform.ua

Генпрокуратура розслідуватиме офшорні документи, якщо вони не будуть дискредитувати політиків.

Про це повідомив прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко, передає "112".

"Що стосується офшорних документівю. Якщо в них буде виявлено те чи інше порушення чинного законодавства, що підпадає під підслідність Генеральної прокуратури, однозначно ми будемо діяти в рамках Кримінального процесуального кодексу. Почнемо кримінальне провадження і розслідування. Якщо ці документи, які постійно публікуються, будуть і надалі нести політичну дискредитацію тих чи інших осіб, і мати такий політичний підтекст. То з боку Генеральної прокуратури реакції на політичні заяви, під якими немає реальних моментів, що показують порушення законності, не буде. Якщо до нас ці документи надійдуть, ми їх вивчимо і дамо свій висновок ", - повідомив Куценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генпрокурора треба обирати на конкурсі - нардеп

Нагадаємо, 3 квітня міжнародний консорціум журналістів опублікував масштабне розслідування про офшорні компанії, що використовуються впливовими людьми для ухилення від сплати податків. Серед фігурантів скандалу - президент України Петро Порошенко.

Сьогодні також стало відомом, що Порошенко причетний до офшорів, що торгує з "Газпромом".

Зараз ви читаєте новину «В ГПУ висунули умови для розслідування "панамських документів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі