четвер, 21 липня 2022 22:26

Спецтема: Війна Росії проти України

В Естонській розвідці припустили, коли закінчиться війна та де прорахувався Путін

В Естонській розвідці припустили, коли закінчиться війна та де прорахувався Путін
В Естонській розвідці припустили, коли закінчиться війна в Україні. Фото: Укрінформ

Швидкого закінчення війни Росії проти України не передбачається, однак перемога рано чи пізно буде за українцями.

Це станеться тільки в тому випадку, якщо продовжиться політична, економічна і військова підтримку Заходу, повідомив гендиректор естонського департаменту зовнішньої розвідки Мікк Маран, якого цитує ERR.

За словами глави естонської зовнішньої розвідки, Україні, можливо, не вдасться відвоювати всі території, тимчасово захоплені російськими військами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психопат і садист – американський психіатр поставив діагноз Путіну

"Я обережно впевнений, що Україна рано чи пізно переможе російську армію. Це буде нелегко, це займе час, і Україна, ймовірно, не зможе звільнити всі окуповані території", - сказав Маран у своєму виступі на конференції.

Він наголосив, що у стратегічному плані президенту РФ Володимиру Путіну також не вдасться досягти своєї мети щодо завоювання Києва та більшої частини України.

Щодо завершення війни, то потрібен час, поки Україна буде готова перейти в контрнаступ і відвоювати хоча б частину тимчасово захоплених РФ територій.

"Але я хочу наголосити, що для Путіна Україна - це месіанська річ, він веде хрестовий похід і не слухає своїх радників і свою розвідку, або вони забезпечують його неправдивою інформацією", - впевнений Маран.

За його словами, довгострокова мета Путіна – взяти під контроль Київ та усунути український уряд, у середньостроковій перспективі він хоче встановити сухопутне поєднання із сепаратистським Придністров'ям у Молдові, а у короткостроковій перспективі він, як і раніше, зосереджений на Донбасі.

За його словами, дії Росії в Україні ускладнюються нестачею людських ресурсів, тому що військові РФ зазнають величезних втрат.

За його оцінкою, російські збройні сили втратили вбитими до 15 тис осіб, хоча точний розмір втрат дуже складно оцінити.

"За нашими оцінками, 60 тис росіян у тому чи іншому вигляді вийшли з гри", - сказав Марран, додавши, що Росія не може дозволити собі зазнавати таких втрат у тривалій перспективі.

На запитання, що його найбільше непокоїть в агресії Росії в Україні, Марран відповів, що це прорахунки Путіна.

"Путін допустив низку прорахунків. Він або покладався на невірну інформацію у своїх рішеннях, або просто не вірить тій інформації, яка йому дається. Тому я боюся, що він може допустити нові прорахунки", - сказав голова естонської розвідки.

Він додав, що саме тому для США та НАТО так важливо наголошувати, що кожен квадратний сантиметр території альянсу захищатиметься з першого моменту нападу.

Західні високопосадовці припускають, що наступного року Росія може спробувати захопити Одесу.

Окупанти можуть зважитися на новий великий наступ на початку 2023 року.

Зараз ви читаєте новину «В Естонській розвідці припустили, коли закінчиться війна та де прорахувався Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі