вівторок, 17 квітня 2012 21:00

У ЦВК пояснили, чому чинний закон про вибори не ідеальний

У ЦВК пояснили, чому чинний закон про вибори не ідеальний
Андрій Магера: у законі про вибори є досить багато двозначностей, деякі недопрацювання. Фото: radiosvoboda.org

Чинний закон про вибори далекий від ідеалу.

Про це заявив заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера в ефірі "Ера FM".

"У ньому є досить багато двозначностей, деякі недопрацювання. Це, зокрема, пов'язано з тим, що закон приймався без стадії другого читання у парламенті, тобто приймався за основу і у цілому як законопроект", - сказав він.

За його словам, концептуально закон не може бути ідеальним, хоча би тому, що у його основі закладена паралельна система виборів.

"Тобто мажоритарна з одного боку і пропорційна з іншого. Люди помилково називають цю систему змішаною. Вона не є змішаною, це не та система, яка існує в Німеччині", - зазначив Магера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кличка та комуністів зросли шанси пройти до Ради - експерт

Заступник голови ЦВК зауважив, що цей закон фактично повертає Україну до виборчої системи, яка була жорстко критикована у 1998 і 2002 роках.

"Перша причина - був серйозний адміністративний важіль впливу на перебіг виборчого процесу. Другий момент — мажоритарна складова на парламентських виборах у 2002 році містила високий рівень корупціогенності", - підсумував Магера.

 

Зараз ви читаєте новину «У ЦВК пояснили, чому чинний закон про вибори не ідеальний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі