субота, 18 листопада 2017 09:30

В Авакова порадили російським спецслужбам "поберегтися"

В Авакова порадили російським спецслужбам "поберегтися"
Фото: Tyachiv News

У відповідь на повідомлення з Росії про мінування об'єктів в українських містах громадяни України можуть залишати такі ж самі фейкові повідомлення.

Про це сказав радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі одного з телеканалів.

"Це може привести до того, що українські громадяни-патріоти захочуть робити те ж саме з Російською Федерацією і здійснювати такого роду дзвінки через інтернет з повідомленнями про замінування чого-небудь у Москві або Санкт-Петербурзі. Тому я б рекомендував російським спецслужбам, які, швидше за все, стоять за такими повідомленнями про замінування в Україні, поберегтися. Проблеми можуть бути і у вас", - сказав Геращенко.

За його словами, кінцеву точку дзвінка можна відслідкувати. Але якщо вона у Росії - неможливо визначити особу "мінувальника".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За рік в Україні "замінували" майже 600 об'єктів

Напередодні невідомі повідомили про замінування 12 об'єктів у Києві. Серед них Центральний автовокзал, телеканал, автостанція "Дарниця", 6 розважальних центрів, станції метро "Либідська" та "Святошин", а також готель.

Пізніше поліція повідомила, що ідентифікувала деякі дзвінки - вони здійснювалися з російського Lanc Telecom, яке належіть МТС Росія.

Зараз ви читаєте новину «В Авакова порадили російським спецслужбам "поберегтися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі