четвер, 16 листопада 2017 17:45

За рік в Україні "замінували" майже 600 об'єктів

Протягом 2017 року поліція зафіксувала 594 повідомлення про "мінування" .

Повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

"Упродовж року по Україні поліція зафіксувала 594 факти неправдивих повідомлень про загрозу вибухів. "Найпопулярнішими" у псевдомінерів є Київська та Одеська області: 132 повідомлення про "мінування" перевіряла поліція Київщини і 105 – поліцейські Одеської області", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ попередила десятки терактів за 3 роки

Також в департаменті повідомили які будівлі найчастіше ставали об`єктом "мінування". Зокрема, у 2017 році поліція фіксувала найбільше повідомлень про "замінування" адмінбудівель органів влади (189), житлових будинків (88) та об'єктів транспортної інфраструктури (74 факти).

  Основні об'єкти "мінування"
Основні об'єкти "мінування"

Також поліція нагадує, що за вчинення подібного злочину передбачена кримінальна відповідальність. За завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками – передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.

В Москві невідомі повідомили про замінування 20 об'єктів

Зараз ви читаєте новину «За рік в Україні "замінували" майже 600 об'єктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі