четвер, 28 березня 2019 16:37

УЗ прописала тендер на закупівлю масел під Грановського і Пономарьова

УЗ прописала тендер на закупівлю масел під Грановського і Пономарьова
"Укрзалізниця"оголосила тендер, зручний для фірм, пов'язаних з нардепами Олександром Грановським і Олександром Пономарьовим. Фото: Антикор

У системі державних закупівель Prozorro з'явилася тендерна документація із закупівлі олив і мастил на суму 534 млн грн для "Укрзалізниці". Із 2017 року через умови, прописані в тендері, в подібних конкурсах на поставку перемагали виключно фірми, пов'язані з народними депутатами Олександром Грановським з фракції БПП і Олександром Пономарьовим із фракції "Воля Народу".

"Центр забезпечення виробництва" АТ "Укрзалізниця" оголосив 8 процедур на закупівлю моторних, гідравлічних та індустріальних масел і змащувальних матеріалів. Тендерну документацію можна подати до 9 квітня, а самі аукціони пройдуть 15-го квітня.

Виходячи з тендерної документації, участь у закупівлях зможуть прийняти тільки ті компанії, які пройшли процедуру допуску до застосування, яку "УЗ" впровадила в кінці 2017 року.

При цьому, сама процедура є незаконною. Процедура допуску до застосування проходить згідно з Указом "УЗ" №765 від 13.12.2017. В указі зазначається, що здійснення процедури "допуску до експлуатації" масел на рухомому складі проводиться за ГОСТом 15.001. Однак ГОСТ 15.001 втратив чинність з 1 січня 2019 року.

Таким чином "УЗ" посилається на недійсний документ при впровадженні процедури "допуску до застосування" масел. Також процедурою передбачено відсилання на міждержавні стандарти - ГОСТи, які Україна скасувала ще 2015-го.

УЗ вже не вперше застосовує подібні вимоги до закупівель масел. З 2017 року, компанія закупила масел на 1,2 млрд грн. Завжди переможцями виявлялися компанії, пов'язані з Грановським і Пономарьовим.

Зокрема, постачальниками "УЗ" були компанії "Азмол" і "Агринол" Пономарьова. Посередником у реалізації виступають компанії "Міро" Пономарьова, і структури з орбіти скандально-відомої "Трейд-Коммодити" пов'язаної з Олександром Грановським.

Зараз ви читаєте новину «УЗ прописала тендер на закупівлю масел під Грановського і Пономарьова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі