четвер, 08 листопада 2012 12:28

Посилення "сім'ї" олігархам не сподобається, але змінити Януковича їм буде важко — Палій

Посилення "сім'ї" олігархам не сподобається, але змінити Януковича їм буде важко — Палій
Фото: podrobnosti.ua

Президент Віктор Янукович хоче повністю узурпувати владу.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Олександр Палій.

За його словами, це дуже не подобається олігархам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Виборці "Свободи" й Партії регіонів у США голосували б за Ромні"

"Янукович не отримав 300 голосів для зміни Конституції і фактично намагається кинути всі фігури з шахової дошки. Узурпувати владу повністю через конституційні зміни. Він хоче помножити вплив олігархів на нуль. Залишаться ті олігархи, які будуть добре йому загляди в очі і, можливо, щось приносити. Вони вже звикли до певної самостійності, до того, що вони мають певну олігархічну самоповагу.
Зараз їх намагаються загнати в стійло", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не пропускаю жодної акції проти цієї влади"

Однак, політолог не впевнений, що заможним українським бізнесменам під силу зараз висунути "свою" кандидатуру на президентських виборах.

"Чимало з них будуть незадоволені. Але чи наважаться вони на опір - ще дуже велике питання. Бо у них немає олігархічної солідарності, вони одне одному часто ворог і конкурент. Якщо вони і об'єднуються, то тільки проти народу. Чи зможуть вони ризикнути і висунути якусь альтернативу Януковичу? Думаю, це буде достатньо складно. Але їм не сподобається посилення "сім"ї" за їх рахунок. А ситуація розвивається таким чином, що саме так воно і має бути", - додав Палій.

Зараз ви читаєте новину «Посилення "сім'ї" олігархам не сподобається, але змінити Януковича їм буде важко — Палій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі