середа, 18 листопада 2009 16:11

Ющенко вимагає розслідувати загибель солдатів

Ющенко вимагає розслідувати загибель солдатів
Президент Віктор Ющенко стурбований випадками загибелі двох військовослужбовців і вимагає від генпрокурора, керівництва Міноборони і Генштабу повної та об"єктивної інформації щодо цих випадків.

Як повідомив заступник глави Секретаріату Президента Петро Шатковський, Ющенко висловив співчуття родинам 2 загиблих 15-16 листопада військовослужбовців.

За словами Шатковського, Ющенко різко негативно сприйняв доповідь виконуючого обов"язки міністра оборони Валерія Іващенка за фактами загибелі цих військовослужбовців.

Він також зазначив, що керівництво військових прокуратур має в найкоротші терміни провести розслідування причин і фактів, які призвели до трагедії, а Служба безпеки України - забезпечити сприяння в об"єктивності й оперативному проведенні такого розслідування.

Шатковський додав, що не можуть не викликати стурбованості факти, що в 28-й окремій механізованій бригаді 6-го армійського корпусу командування Сухопутних військ ЗСУ (смт. Чорноморське Комінтернівського району Одеської області) і в 30-й автомобільної базі Генштабу ЗСУ (Київ), у яких загинули військовослужбовці строкової служби Морозов і Маргіта.

При цьому Шатковський наголосив, що Президент очікує від генерального прокурора Олександра Медведька, керівництва Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил повної та об"єктивної інформації щодо загибелі цих військовослужбовців, а також про стан законності у військах.

Як повідомлялося, 15 листопада військовослужбовець строкової служби 28-ї окремої механізованої бригади 6-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС Антон Морозов загинув через необережне поводження зі зброєю в Одеській області.

16 листопада військовослужбовець загинув через обвал ґрунту в піщаному кар"єрі в Бориспільському районі Київської області.

У 2008 році при виконанні обов"язків військової служби загинуло 14 військовослужбовців ВС, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вимагає розслідувати загибель солдатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі