пʼятниця, 12 жовтня 2007 09:05

Ющенко обговорив із президентом Словаччини спільні енергетичні проекти

Президент України Віктор Ющенко і Президент Словаччини Іван Гашпарович обговорили спільні енергетичні проекти. Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.

Відповідно до повідомлення, у четвер Ющенко і Гашпарович провели переговори з питань двостороннього співробітництва.

Президенти обговорили тему візового режиму, освіти, низку економічних проектів, доручили профільним відомствам вивчити і запропонувати конкретні рішення з питань спільного митного й прикордонного контролю.

"В економічній сфері ми вважаємо загальним пріоритетом розвиток низки енергетичних проектів", - сказав Ющенко.

Президент також зазначив, що в освітній сфері Україна і Словаччина мають намір домовитися про взаємне визнання дипломів про вищу освіту і наукових ступенів.

Сторони також обговорили питання, пов"язані з наступною реалізацією проекту Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд.

"Я висловив чітку позицію України - доля цього проекту буде вирішуватися тільки прозорим способом і, безумовно, з консультаціями з відповідними учасниками цього проекту, у тому числі, словацькою державою", - заявив Ющенко.

Президенти також обговорили питання забезпечення прав і гідних умов проживання національних меншин на територіях України і Словаччини.

Президент України передав Президентові Словаччини розсекречені списки словаків, які загинули в 1944-54 роках на території України.

Крім цього, Ющенко запросив Гашпаровича відвідати Україну в 2008 році з візитом.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко обговорив із президентом Словаччини спільні енергетичні проекти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі