вівторок, 08 грудня 2009 08:37

Ющенко назвав свої досягнення, а невдачі спихнув на Тимошенко

Ющенко назвав свої досягнення, а невдачі спихнув на Тимошенко

Чинний президент України Віктор Ющенко і кандидат на цю посаду на наступний термін заявив, що не сприймає песимізму, коли говорять про 5 трагічно втрачених років.

Про це він сказав у понеділок ввечері в ефірі телеканалу ICTV.

"Ви сьогодні оплакуєте 4 роки свого існування, що воно було жалюгідним. Я з цим категорично не згоден", - зазначив глава держави.

За словами Ющенка, країна розвивалась такими економічними темпами , яких не знала українська статистика за попередніх 15 років.

"Чи 7,5% розвитку економіки, чи макрокультура, яка була створена за 4 роки, не дала змогу прийти в цю країну 30 млрд інвестицій? Найменше безробіття - зараз. Назвіть цифру коли Україна збирала два роки поспіль по 50 млн тонн зерна. При Щербицькому? Третина валютних надходжень країни формується за рахунок сільського господарства. То хіба це сірі трагічні роки?", - запитав він.

Ющенко наголосив, що раніше у Європі "нас в упор не бачили", але тепер ми стоїмо за декілька місяців до підписання угоди про асоціацію.

Проте президент визнав, що останні роки країна прожила без серйозних економічних реформ.

"Хочу нагадати, що через зміни до Конституції, які були проведені в грудні 2004 року, ми стали парламентською державою. Проведення реформ - це компетенція уряду і більшості, яка його обрала. А який у мене інструмент? - Право вето", - розповів Ющенко.

Він додав, що цей уряд вирішує одну задачу - як побачити Тимошенко у наступному році як учасника якоїсь політичної інституції.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Ющенко назвав свої досягнення, а невдачі спихнув на Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі