четвер, 01 лютого 2024 17:30

Уряд зробив заяву про дітей біженців, які навчаються за кордоном

Уряд зробив заяву про дітей біженців, які навчаються за кордоном
Оцінки українських дітей у закордонних школах перезараховуватимуть після повернення в Україну, сказали в уряді. Фото: pixabay.com

Міністерство освіти і науки розробило рекомендації, за якими всі оцінки, здобуті дітьми біженців у школах за кордоном, при поверненні перезараховуються.

Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Представник Міносвіти розповів, що торік відомство розробило методичні рекомендації, затверджені наказом МОН.

У них роз'яснюються питання здобуття освіти у закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану.

Діти, які вимушено змінили місце проживання і здобували освіту за кордоном, після повернення будуть зараховані до закладів загальної середньої освіти України, сказали в уряді.

"Туди, де навчалися раніше, або в будь-які інші. Зарахування здійснюватиметься на підставі заяви одного з їхніх батьків чи інших законних представників", - повідомило міністерство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше державних місць і вчишся, коли хочеш: Лісовий анонсував реформи для студентів

"Згідно з рекомендаціями, всі оцінки, здобуті за кордоном, при поверненні перезараховуються", - заявило Мінреінтеграції.

Для цього потрібно надати інформаційну довідку, до якої мають бути прикріплені:

витяг оцінок, здобутих за кордоном;

довідка про систему оцінювання, яка застосовується у країні перебування.

За кордоном діти можуть вивчати лише навчальні предмети українознавчого компонента. Це можливо як дистанційно в українських школах, так і на базі Міжнародної української школи, сказали в уряді.

Йдеться про українську мову та літературу, історію України, основи правознавства, географію, громадянську освіту, захист України та предмет "Я досліджую світ" (у частині громадянської й історичної освітньої галузі).

"Це дає змогу уникнути подвійного навантаження від паралельного навчання в українській і закордонній школах", - повідомило Мінреінтеграції.

Випускники 11-х класів, які отримали золоту чи срібну медаль, а також випускники дев'ятих класів, котрі успішно навчалися, отримують свідоцтво про здобуття повної або відповідно базової загальної середньої освіти з відзнакою. Наявність у випускника медалі не надає абітурієнту переваг при вступі до закладу вищої освіти, повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Зараз ви читаєте новину «Уряд зробив заяву про дітей біженців, які навчаються за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі