неділя, 16 жовтня 2016 12:02

Уряд провалив запуск електронного декларування - нардеп

Уряд провалив запуск електронного декларування - нардеп
Фото: gazeta.ua

Кабінет міністрів відповідальний за провал запуску повноцінної роботи системи електронного декларування.

Таку думку висловив народний депутат із фракції "Батьківщина" Ігор Луценко.

"Тут питання не в змінах до закону, а у виконанні чинного. Наразі завдання по запровадженню ефективного електронного декларування просто провалене урядом. Саме він був відповідальним за те, щоб у нас запрацювала дієва, технічно забезпечена система подачі електронних декларацій.

Так як це все відбувалося протягом кількох місяців, можна було легко спрогнозувати, що у нас ефективної захищеної електронної системи не буде. Можна було шукати якісь альтернативні шляхи. Скажімо, дозволити на папері здавати ті самі дані. Для боротьби з корупцією немає значення, чи це електронна подача, чи на папері. Потім все рівно можна відсканувати. Це питання відповідальності уряду", - вважає Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп дав рецепт вирішення проблеми е-декларування

Малоймовірно, що система за 2 тижні запрацює в повноцінному режимі.

"Система не відповідає параметрам, які були прописані в технічному завданні та законодавстві, елементарним базовим вимогам інформаційної захищеності. За 2 тижні таку систему полагодити буде дуже складно. Дуже висока ймовірність, що все електронне декларування під питанням", - зазначив політик.

Як відомо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман скликав на 17 жовтня відповідальні за забезпечення процесу електронного декларування органи на нараду.

Зараз ви читаєте новину «Уряд провалив запуск електронного декларування - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі