середа, 21 квітня 2010 08:34

Уряд хоче отримати $12 млрд від МВФ

Уряд хоче отримати $12 млрд від МВФ

Україна розраховує отримати черговий транш кредиту Міжнародного валютного фонду в червні й збільшити розмір позик до 12 млрд доларів за два з половиною роки.

Про це заявив віце-прем`єр-міністр України Сергій Тігіпко в інтерв`ю Reuters.

За його словами, наприкінці тижня Україна надасть проект програми співпраці з Міжнародним валютним фондом на найближчі 2,5 роки.

"Думаю, що така програма може коливатися в межах $12 мільярдів... Нова програма націлена на підтримку економічного зростання", – сказав віце-прем`єр.

За словами Тігіпка, Україна розраховує, що рада директорів МВФ розгляне питання про нову програму для України в травні, після ухвалення Верховною Радою бюджету на 2010 рік. У разі схвалення цієї програми МВФ, перший транш кредиту надійде вже в червні.

"Ухвалення бюджету - це буде сигнал для ради директорів МВФ, що в України є серйозні наміри", - сказав він.

"Ми все зробимо, щоб на початку травня ми мали узгоджену програму з Міжнародним валютним фондом. Реально, в червні може бути фінансування, якщо на початку травня нам вдасться це зробити", – заявив Тігіпко, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Уряд хоче отримати $12 млрд від МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі