четвер, 24 серпня 2023 13:14

Уряд Франції відреагував на смерть Пригожина

Уряд Франції відреагував на смерть Пригожина
Париж має вагомі сумніви щодо причин падіння літака. Фото: ТАСС

Французька влада має "обґрунтовані сумніви" щодо причин падіння літака, у якому, як повідомили в Росії, учора загинув ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин.

Париж не виключає причетності до аварії президента Російської Федерації Володимира Путіна, заявив речник французького уряду Олів'є Веран 24 серпня, передає видання Le Monde. Коментуючи реакцію президента США Джо Байдена, який заявив, що у РФ "мало що відбувається без відома диктатора Путіна", він зазначив, що "як правило, це правда".

"Ми ще не знаємо обставин цієї авіакатастрофи. У нас можуть бути деякі обґрунтовані сумніви", – сказав Веран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден відреагував на вбивство Пригожина

За словами речника Франції, Пригожин був людиною, яка виконувала "брудну роботу Путіна", тож те, що він робив, "невіддільне від політики" очільника Кремля.

"Пригожин залишає після себе братські могили. Він залишає після себе безлад на великій частині земної кулі, я маю на увазі Африку, Україну і саму Росію", – констатував Веран.

В Тверській області РФ 23 серпня розбився бізнес-джет ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Загинули всі пасажири. Серед них був і сам Пригожин, повідомила вчора Росавіація. Серед уламків і тіл знайшли його телефон.

Президент США у липні радив ватажку приватної військової компанії "Вагнер" остерігатись отруєння.
Зараз ви читаєте новину «Уряд Франції відреагував на смерть Пригожина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі