пʼятниця, 27 серпня 2021 19:48

Урок Кучми для Зеленського: де шукати додаткові ринки збуту для українських товарів

Урок Кучми для Зеленського: де шукати додаткові ринки збуту для українських товарів
Будь-який візит президента – це сильний поштовх торгівлі і партнерських відносин, каже Володимир Єльченко. Фото: Gazeta.ua

Другий президент Леонід Кучма багато відвідував країни третього світу, що допомагало знайти ринки збуту для продажу українських товарів. Цю практику може використовувати і чинний глава держави Володимир Зеленський. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" заявив дипломат Володимир Єльченко.

"Плюс при ньому (за Кучми – Gazeta.ua) у нас були найбільш продуктивні стосунки з тими, кого ми сьогодні називаємо країнами третього світу. Він багато їздив з візитами і до Латинської Америки, і до арабських країн, країн південно-східної Азії. Останніми роками я цього не спостерігаю. Зрозуміло, що у нас зовсім інші пріоритети зараз. Але, на жаль, у нас такий провал у стосунках із третім світом", – каже Єльченко.

Будь-який візит президента – це сильний поштовх торгівлі і партнерських відносин, каже дипломат. "Без цього, скільки б посол не бігав, тим більше, що в тих країнах, на відміну від Європи, дуже багато залежить від першої особи. От що сказала перша особа, те і буде. Посол ніколи не достукається", – говорить Єльченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Людям треба бачити своїх захисників" – письменник пояснив, чому потрібен парад

Додає: "Треба розширювати горизонти. При всій повазі до європейської інтеграції, але на цьому світ не закінчується. Ми не можемо просто сидіти і чекати, коли нас приймуть в НАТО. Це може статися за Бог знає скільки років. А нам за цей час треба виживати. А виживати можемо за рахунок якраз торгівлі з третім світом. Цим не треба нехтувати".

Інтерв'ю читайте у журналі "Країна".

Для залучення інвесторів на підконтрольну Україні частину Донецької та Луганської областей потрібні три умови: інфраструктура, ринок збуту і трудові ресурси. Про це заявив віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «Урок Кучми для Зеленського: де шукати додаткові ринки збуту для українських товарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі