вівторок, 12 липня 2011 11:39

Юра Єнакієвський не причетний до 40 замовних убивств - Дарницький суд

Юра Єнакієвський не причетний до 40 замовних убивств - Дарницький суд

11 липня Дарницький районний суд Києва визнав такою, що не відповідає дійсності, інформацію про злочинне минуле народного депутата - "регіонала" Юрія Іванющенка.

Він зобов'язав журналіста Станіслава Речинського спростувати інформацію, що пан Іванющенко причетний до низки важких злочинів. У свою чергу пан Речинський з рішенням суду категорично не згоден, повідомляє "Коммерсантъ-Украина" у статті "Суд навел справку".

Приводом для судового розгляду стала стаття пана Речинського під назвою "В оточенні президента Україна головну роль відіграють олігархи з кримінальним минулим - Фірташ і Іванющенко", опублікована на сайті ord-ua.com.

У цьому матеріалі журналіст наводить копію довідки, нібито складеної 16 листопада 2006 начальником головного розвідувального управління Генерального штабу Російської Федерації генералом Корабельниковим на ім'я президента РФ Володимира Путіна.

У довідці, зокрема, зазначається: "Особливу соціальну небезпеку становить формування спеціалізованих бригад кілерів, які дислокуються на суміжній території з Російською Федерацією".

Одним з керівників таких "бригад" був названий Юрій Іванющенко.

"За оперативними даними, цим злочинним угрупованням було скоєно понад 40 замовних убивств, які замовлялися безпосередньо через Іванющенка", - говорилося в довідці.

Суд вчора визнав цю інформацію неправдивою і такою, що принижує честь і гідність пана Іванющенка. Крім цього, суд зобов'язав Станіслава Речинського протягом місяця спростувати поширену ним інформацію і в цей же термін видалити з сайту матеріал.

Одним з аргументів, які надали захисники депутата, стала відповідь заступника генерального прокурора Віктора Войцишена на депутатський запит Юрія Іванющенка.

В останньому пан Іванющенко просив провести перевірку наведених у статті фактів.

У відповіді ж вказується, що за клопотанням Генпрокуратури Україні генпрокуратурою РФ була перевірена інформація про надання президенту РФ Путіну довідки, копія якої була опублікована в матеріалі пана Речинського.

"За повідомленням Генеральної прокуратури Російської Федерації, зазначена довідка не відповідає формі документів, встановленої в збройних силах Російської Федерації, у головному розвідувальному управлінні не складалася, вищезазначеними органами військового управління і президентові РФ не надавалася", - стверджують в російській генпрокуратурі.

Засідання проходило за відсутності Станіслава Речинського, який не знав про процес.

"Мене ніхто не попереджав про засідання, це класичне правосуддя по-єнакіївськи - приймаються абсолютно несправедливі рішення, так як Юрца Єнакіївського всі бояться", - заявив журналіст.

Зараз ви читаєте новину «Юра Єнакієвський не причетний до 40 замовних убивств - Дарницький суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі