середа, 27 квітня 2011 12:55

Син Януковича та Юра Єнакієвський отримають 2 млрд грн з бюджету - ЗМІ

Син Януковича та Юра Єнакієвський отримають 2 млрд грн з бюджету - ЗМІ

"Донбаський розрахунково-фінансовий центр" виграв тендери держпідприємства "Вугілля України" на загальну суму 949 млн грн. Про це повідомляє видання "Наші гроші" з посиланням на дані "Вісника державних закупівель".

Угода на придбання вугілля в приватній компанії за результатами тендеру укладена 19 квітня. Обсяг партії не зазначено.

Серед співвласників асоціації є "СПС-груп", засноване Олександром Юрченко. Він відомий як співзасновник фірми, що володіє кінотеатром "Зоряний", де кілька років базувався штаб Партії регіонів. Юрченко також є співзасновником "Будинку мисливця", "Дому лісника", благодійного фонду "Відродження України", які брали участь у відведенні земельних ділянок під резиденцію Віктора Януковича "Міжгір'я".

До створення асоціації також причетний Михайло Добнєв, який є співзасновником ТОВ "Веспром" - фірми, на яку, за даними ЗМІ, оформлена яхта (нині її продано) старшого сина Януковича Олександра "Центуріон".

Другим співзасновником "Веспрому" є Олександр Колесник, відомий як "технічний" засновник фірми Олександра Януковича.

"Українсько-інвестиційний союз", який будує яхт-клуб, рекреаційний комплекс і реставрує історичні будинки на набережній у Балаклаві. Останній фірмі в Колесника частина в 40 гривень, у Олександра Януковича - 4 мільйони.

Крім того, переможцем кількох тендерів на загальну суму 949 млн гривень держпідприємства "Вугілля України" була визнана "Луганська вугільна компанія". Вона поставить держпідприємству вугілля на таку ж суму, як і близька до сім'ї Януковича асоціація.

Зазначимо, що 100% акцій "Луганської вугільної компанії" належить закритому фонду "Нові технології". Це одназ ключових компаній у вугільній групі народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка, також відомого як "Юра Єнакієвський". Директором фонду є Іван Аврамов, відомий як молодший партнер Юри Єнакієвського по вугільному бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «Син Януковича та Юра Єнакієвський отримають 2 млрд грн з бюджету - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі