четвер, 13 червня 2024 15:13

Умєров говорив з Остіном про мобілізацію

Умєров говорив з Остіном про мобілізацію
Пройшло засідання у форматі "Рамштайн". Фото: facebook.com/rustemumerov.ua

Міністр оборони Рустем Умєров провів переговори з главою Пентагону Ллойдом Остіном у межах засідання у форматі "Рамштайн".

Вони обговорили планування оборонних потреб України. Умєров написав про це у Facebook.

Говорили про мобілізацію й оснащенню українських бойових бригад.

Також цього тижня на саміті G7 планується підписання двосторонньої безпекової угоди між Україною та Сполученими Штатами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Брюсселі відбудеться 23-й "Рамштайн" і Рада Україна-НАТО

"Це значущий крок на шляху до справедливого миру для України. Щиро вдячний нашим американським партнерам за непохитну підтримку", - зазначив він.

Остін написав у Twitter, що під час зустрічі Умєров повідомив йому останні новини щодо ситуації на полі бою в Україні.

"Ми залишаємося рішуче налаштованими задовольнити нагальні потреби України, включаючи надання більшої кількості систем протиповітряної оборони, зброї та боєприпасів", - вказав він.

Попереднє засідання Контактної групи з питань оборони України відбулось 20 травня у режимі онлайн. Однією з головних тем на порядку денному тоді оголосили протиповітряну оборону.

Торік у Вільнюсі відбувся саміт Північноатлантичного альянсу. Україна стане членом НАТО без необхідності плану дій щодо членства, сказано у підсумковому комюніке.

Зараз ви читаєте новину «Умєров говорив з Остіном про мобілізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі