вівторок, 19 грудня 2023 20:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Україну до НАТО поки не запрошують, частковий вступ - маячня: Зеленський

Україну до НАТО поки не запрошують, частковий вступ - маячня: Зеленський
Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна не може частково увійти до НАТО. Фото: ОП

Україну поки не запрошують у НАТО.

Але незрозуміло, як цей вступ може відбутися, якщо частина України під окупацією. Президент Володимир Зеленський сказав про це під час пресконференції, передає Gazeta.ua.

"Ми знаємо, що вступ до НАТО - найпотужніший варіант для нас зараз. Нас не запрошують в НАТО, і сигнали щодо якоїсь часткової участі, чесно кажучи, - маячня", - пояснив він.

Україна жодного разу не отримувала чітких пропозицій щодо часткового членства у НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент: "Вступ України в НАТО буде політичним рішенням"

Зеленський додав, що президент Росії Володимир Путін дає чіткі сигнали, що не хоче миру. Якщо Україна вступить до НАТО, то існує величезний ризик прямого зіткнення РФ з Альянсом.

"Чи будуть країни НАТО боротися за частину України, яка має той чи інший статус в НАТО? Ми ж не визнаємо з вами території, які окуповані, російськими. Тобто, це говоритиме про те, що ми з вами не зовсім в НАТО", - наголосив президент України.

Керівник апарату генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Стіан Єнссен заявив, що Україна може вступити до НАТО в обмін на території, які терористична Російська Федерація окупувала. За його словами, наразі нібито вже тривають дискусії про майбутній статус нашої країни в контексті Альянсу під час яких лунають "опції з відмовою Києва від частини території".

Водночас президент Володимир Зеленський заявив, що питання щодо обміну територій на вступ до НАТО є штучною провокацією. Україна продовжить деокуповувати свої землі й повертати українців додому.

Зараз ви читаєте новину «Україну до НАТО поки не запрошують, частковий вступ - маячня: Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі