понеділок, 23 червня 2008 18:29

Українські депутати не захистили в Страсбурзі канал "Дунай-Чорне море"

Парламентська Асамблея Ради Європи висловилася за зупинку будівництва каналу "Дунай-Чорне", який веде зараз Україна в своїй частині дельти цієї річки. Це міститься у рекомендації ПАРЄ, ухваленій за результатами дебатів "Боротьба зі шкодою довкіллю в Чорному морі". Доповідачем був румунський депутат Лаурентіу Міронеску.

У своєму документі ПАРЄ рекомендує "…утриматися від кроків, які загрожують захищеним територіям біля Чорного моря і зупинити ті, які тривають, особливо так званий "Навігаційний проект Дунай-Чорне море" в українській частині дельти Дунаю".

У доповіді, на основі якої Асамблея ухвалила рекомендації, йдеться:"Особливу стурбованість викликає український проект побудови глибоководного каналу між Дунаєм і Чорним морем у рукавах Кілійському та Бистре, у серці дельти Дунаю. Український проект було розроблено у невідповідності до численних міжнародних норм, всупереч неодноразовим закликам різних міжнародних організацій"

Під час дебатів не виступив жоден з українських народних депутатів, які беруть зараз участь в засіданнях ПАРЄ у Страсбурзі. "Нашоукраїнка" Ольга Герасим"юк та "бютівці" Сергій Соболєв і Григорій Омельченко були співавторами поправки до проекту документу, яким пропонувалося вилучити те формулювання з остаточного документу. Однак ПАРЄ цю пропозицію не підтримала.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Українські депутати не захистили в Страсбурзі канал "Дунай-Чорне море"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі