понеділок, 13 листопада 2017 16:41

Українська влада поводиться адекватніше, ніж польська — В'ятрович

Українська влада поводиться адекватніше, ніж польська — В'ятрович
Голова Українського інституту національної пам'яті: "Польська влада намагається переформатувати історичну політику в Україні" / Фото: Gazeta.ua

Польська влада поводиться як підліток. Про це розповів директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович у інтерв'ю журналу "Країна".

"Теперішня польська влада провела певні законодавчі зміни. За останні 2 роки скоротила незалежність свого Інституту національної пам'яті, провела там кадрову зачистку. Туди прийшли виключно лояльні до влади. люди Ми стали свідками того, що провівши історичну зачистку в себе, польська влада хоче зробити те саме в Україні. Так я сприймаю заяви Ващиковського (міністр закордонних справ Польщі - ред.) щодо необхідності усунення з діалогу тих, хто має так звані антипольські настрої", - говорить історик.

Насправді, ніхто з українських політиків не робив жодних антипольських заяв, каже В'ятрович.

"Мова йде про усунення тих, хто відповідає за питання історичної політики, яка не влаштовує теперішню польську владу. Є спроба переформатувати історичну політику в Україні. І я певен, ми не повинні цьому піддаватися в жодному випадку", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща уподібнюється Росії в питаннях історії - В'ятрович

"Українська влада поводиться адекватніше, ніж польска. Можливо, це завдяки війні з Росією Україна поводиться, як доросла та відповідальна особа. Тоді як те, що робиться з боку Польщі – безвідповідальні підліткові вибрики людей, які, здається, не усвідомлюють до чого це може призвести", - підсумував директор Інституту.

Повну версію інтерв'ю з Володимиром В'ятровичем шукайте в новому номері журналу "Країна" від 16 листопада 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Українська влада поводиться адекватніше, ніж польська — В'ятрович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua