понеділок, 19 грудня 2022 21:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Українська розвідка сказала, чому Путін літав до Лукашенка

Українська розвідка сказала, чому Путін літав до Лукашенка
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зустрічав президента РФ Володимира Путіна з букетом квітів. Фото: скріншот

Країна-агресорка Російська Федерація намагається отримати від білоруського оборонно-промислового комплексу максимум можливостей.

Що пов'язано з ослабленням російської армії. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

"Окрім прагнення втягнути Білорусь у повномасштабну наземну операцію, Росія має спроби вичавити з білоруського ОПК максимум можливостей для російської армії", – сказав представник ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: хто би і до чого не схиляв Мінськ – це їм не допоможе

"Росія багато втрачає і не може самостійно заповнювати втрати в техніці та боєкомплекті", – сказав Юсов.

Тому, з його слів, ОПК є предметом переговорів Путіна і Лукашенка.

Путін прилетів у Білорусь пообіді у понеділок. Летів на літаку Іл із Санкт-Петербурга. Для конспірації у повітря було піднято відразу три літаки, повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн".

Лукашенко зі своїм сином Миколою зустрічав Путіна в аеропорту з хлібом-сіллю. У публічних заявах після зустрічі вони не говорили про війну в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Українська розвідка сказала, чому Путін літав до Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі