неділя, 05 червня 2022 14:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Українцям спишуть кредити на квартири та авто, знищені під час війни

Українцям спишуть кредити на квартири та авто, знищені під час війни
Станом на квітень окупанти знищили 6,8 тисяч житлових будинків. Фото: Фокус

В Україні готують законопроєкт, згідно з яким кредити за купівлю квартири чи авто, знищених під час війни, будуть списані.

У Верховну Раду його внесуть протягом наступного тижня. Про це розповів голова Комітету ВРУ з питань податкової політики Данило Гетманцев, пише sud.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Модулі – наче термоси" – як живуть переселенці у першому в Україні мобільному містечку

За словами Гетманцева, лише станом на квітень Росія знищила 6,8 тисячі житлових будинків в Україні.

У Харкові почали будувати житло для тих, хто його втратив, та створили чат-бот з даними про пошкодження будинків.

Президент Володимир Зеленський запропонував прибрати панельні будинки по всій Україні. Тому що в Україні може бути недоцільно відновлювати зруйновані російським вторгненням панельні будинки. В цьому випадку слід перейти на будівництво сучасних багатоповерхівок.

Також для переселенців в Україні збудують спеціальні будинки. Академія будівництва України запропонувала новий проєкт швидкого будівництва житла для українців, які втратили його через війну, у форматі спеціальних восьмиквартирних будинків.

З 26 травня почали діяти нові правила подання заявок на зруйновану нерухомість. Заявку можуть подавати фізособи, юрособи, їхні спадкоємці або правонаступники.

Зараз ви читаєте новину «Українцям спишуть кредити на квартири та авто, знищені під час війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі