пʼятниця, 22 липня 2022 23:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Українці будуть нести кримінальну відповідальність за отримання російського паспорту

Українці будуть нести кримінальну відповідальність за отримання російського паспорту
На українців будуть заводити кримінальні справи за отримання паспортів окупанта. Фото: Економічна правда

В Кабміні обговорили введення кримінальної відповідальності за отримання російського паспорта.

Робота над законопроєктом триває, дискусії ще будуть, але напрям визначено, повідомила віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в Telegram.

Питання є не стільки юридичним, скільки політичним, пояснила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти розпочали видачу російських паспортів жителям Донецька

"З одного боку, паспорт окупанта допомагає простій людині вижити в тимчасовий окупації. З іншого боку, як це пояснити нашим громадянам, які стоять на смерть за нас всіх на передовій? В тому числі за те, щоб на нашій землі ніколи не було російських паспортів", – йдеться в дописі.

Верещук запевнила, що можна довго та складно дискутувати на тему юридичних тонкощів, прав людини та необхідності виживати в окупації.

"Але не забуваймо: на червоному російському паспорті багато української крові – військових та цивільних, жінок і дітей", – наголосила міністерка.

В Україні оновили перелік громад в окупації та зонах бойових дій. Станом на 14 липня до оновленого переліку увійшли 313 територіальних громад дев'яти областей.

На основі нього внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати.

Європейський Союз не визнає паспортів, які роздає Росія під час війни в Україні та рішуче засуджує будь-які спроби Росії замінити демократично обрану та легітимну українську адміністрацію, заявив голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель.

Зараз ви читаєте новину «Українці будуть нести кримінальну відповідальність за отримання російського паспорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі