середа, 15 квітня 2009 13:50

Українці більше хочуть змінити Ющенка, ніж депутатів

Українці більше хочуть змінити Ющенка, ніж депутатів
Більшість жителів країни бачать необхідність проведення дострокових виборів президента (62%) і Верховної Ради (53%).

Про це свідчать результати соцопитування, проведеного компанією Research & Branding Group.

Не бачать необхідності в проведенні дострокових виборів президента 32%, парламентських – 38%. Вагалися з відповіддю 6,4% та 9,4% відповідно.

Крім того, жителі України демонструють досить високий рівень готовності до голосування на можливих виборах – 52% точно проголосували б на виборах президента, 46% - Верховної Ради.

Точно не голосували б на виборах президента – 3,9% опитаних, парламенту – 8,4%. Вагалися з відповіддю 13,2% і 14,7% відповідно.

Проте, щодо того, чи стабілізується ситуація в країні з проведенням парламентських виборів, думки громадян розділилися – 38,6% опитаних згодні з цим твердженням, 38,5% - не згодні.

Опитування проводилося з 1 до 9 квітня на всій території України. Були опитані 2078 людей віком від 18 років. Очікувана середня помилка вибірки становить 2,2%.

Як відомо, 1 квітня Верховна Рада призначила вибори президента на 25 жовтня.

2 квітня заступник глави Секретаріату Президента – представник президента у Конституційному Суді Марина Ставнійчук спрогнозувала, що Президент Віктор Ющенко звернеться до Конституційного Суду з проханням визнати не відповідні Конституції призначення чергових виборів президента на 25 жовтня після набуття чинності цієї постанови.

А сам Ющенко пізніше висловив готовність провести одночасно дострокові вибори парламенту і президента - нехай і в жовтні. Проте назвав рішення Верховної Ради про вибори президента на 25 жовтня таким, що не є законним.

Він вважає, що чергові вибори президента, якщо спиратись на Конституцію, мають пройти 17 січня наступного року.

За матеріалами:Українська правда, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Українці більше хочуть змінити Ющенка, ніж депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі