четвер, 28 липня 2022 16:44

"Україна стане державою переможців" – Зеленський виступив у Верховній Раді

"Україна стане державою переможців" – Зеленський виступив у Верховній Раді
Президент Володимир Зеленський виступив на честь Дня української державності. Фото: Офіс президента

Україна у 155-й день війни має сили відзначати День української державності.

Ми зробили так, що цінності вільного світу реально запрацювали для захисту цивілізації, каже президент Володимир Зеленський у виступі у Верховній Раді.

"Ми зробили так, що Європейський Союз об'єднаний найбільше за всі роки свого існування і зміцнюється завдяки нашій міцності. Ми зробили так, що всі тирани світу побачили, який потенціал має демократія. Це зробимо ми, громадяни України", – каже він.

Україна стане не новою легендою про героїчний опір, а державою переможців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці вперше відзначають День державності: що означає це свято

"Не трьомастами спартанцями, чий подвиг вартий оспівування в книжках, виставах і фільмах, а багатомільйонним народом-героєм, який вартий життя, перемоги і навчатиме інших у світі, як захищатися. Ми запамʼятаємося не як ті, хто намагався, а як ті, хто зберіг, посилив і передав дітям нашу державу, щоб вони передали її своїм дітям. Вільну, міцну, сучасну й ефективну державу", – сказав президент.

Україна завжди була Європою, наші цінності завжди були європейцями. Тепер наше державне управління інституціонально стає європейською. Зеленський вказав на реєстр олігархів та судову реформу.

В Україні створять Коледж Європи. Вже підписали меморандум з Коледжем Європи в польському Натоліні. В одному з українських вищих навчальних закладів відкриють факультет євроінтеграції.

"Такий коледж стане не лише фаховою основою для європейської політики України як члена ЄС, а й нашим внеском у розвиток європейських інституцій. Ось це і є те, що ми можемо, ми – громадяни України. Ось це і є наша державність", – пояснив президент.

Указ про затвердження Дня державності президент підписав під час урочистостей до Дня незалежності 24 серпня 2021 року. Зародження держави відзначатимуть щороку у День хрещення Русі-України 28 липня. За відповідне рішення проголосувала Верховна Рада.

На параді до 30-річчя Незалежності України президент Володимир Зеленський зазначив, що "точкою відліку державності ми вважаємо рік заснування Києва – столиці Київської Русі-України, яке недаремно називають містом, де все починається". Також Зеленський пропонував зробити День державності вихідним.

Зараз ви читаєте новину «"Україна стане державою переможців" – Зеленський виступив у Верховній Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі