середа, 20 вересня 2023 05:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна не взяла 10 танків Leopard через їх несправність – ЗМІ

Україна не взяла 10 танків Leopard через їх несправність – ЗМІ
Україна не взяла 10 танків Leopard. Фото: УНІАН

Україна відмовилася приймати партію з 10 німецьких танків Leopard 1A5 через відсутність техніків та необхідних запчастин.

Вони потребували ремонту, деякі навіть капітального, пише газета Spiegel.

Німецькі експерти самостійно оглянули техніку і виявилося, що вона "вже була сильно зношена під час навчання українських військових у Німеччині".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідома держава купила для України танки Leopard 1

Ще кілька Leopard 1A5, які прибули в Україну в липні, вийшли з ладу через аналогічні проблеми.

У Міноборони ФРН заявили, що не можуть коментувати "конкретний індивідуальний випадок", і додали, що танки ремонтують "у співпраці з Україною після інтенсивної підготовки в Німеччині".

Ситуація зі станом танків Leopard 1A5, яких пообіцяли передати сотню, відображає проблеми в плануванні логістики німецької військової допомоги, йдеться в публікації.

До появи нової моделі Leopard 2 називався просто "бойовий танк Леопард". Взятий на озброєння у 1965 році. Вважалось, що сучасні високоефективні кумулятивні боєприпаси знизять значення бронювання, тому основна увага була зосереджена на ударній силі та маневреності машини.

Танки, які застрягли в Польщі, є другим траншем запланованої масштабної поставки Leopard 1A5. Їх зняли з озброєння Бундесверу понад десять років тому. Багато одиниць цієї техніки все ще зберігаються на складах промисловості, зброярам доручили якнайшвидше їх відремонтувати.

В Україну доставили перші 10 танків Leopard 1 з Данії, Німеччини та Нідерландів. У дорозі ще більше танків, передає Міністерство оборони Данії. Ще 10 танків прибули із заводу для постачання Україні.

Зараз ви читаєте новину «Україна не взяла 10 танків Leopard через їх несправність – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі