четвер, 24 лютого 2022 08:59

Україна із союзниками створює антипутінську коаліцію - Зеленський

Україна із союзниками створює антипутінську коаліцію - Зеленський
Зеленський подякував військовим і закликав українців не панікувати. Фото: Офіс президента

Україна спільно з демократичними державами створює антипутінську коаліцію.

Про це у відеозверненні повідомив президент Володимир Зеленський, передає Gazeta.ua.

"Я поговорив із Байденом, Джонсоном, Науседою, Шарлем Мішелем, Дудою. Ми починаємо створення антипутінської коаліції. Уже закликав світових лідерів задіяти всі можливі санкції проти Путіна, розпочати масштабну оборонну підтримку, закрити для агресора повітряний простір над Україною. Спільно маємо врятувати Україну й демократичний світ. І ми це зробимо", - сказав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донеччині серед поранених дитина

Зеленський подякував військовим за гідну відсіч. Закликав українців не панікувати. Громадян, які перебувають за кордоном, попросив про підтримку.

"Зараз нас атакують не лише бомби, але й фейки. Важливо отримувати правду з офіційних джерел. Сьогодні Росія розпочала вторгнення в Україну. Путін розпочав війну з Україною, з усім демократичним світом. Він хоче знищити нашу державу - усе те, що ми будували й заради чого живемо", - сказав Зеленський.

Президент Росії Володимир Путін о 4:00 вийшов у прямий ефір та оголосив про початок "військової операції на Донбасі". Після того в різних містах України почали лунати вибухи.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан.

За інформацією прикордонників, російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Білорусь підтримала незаконні дії росіян.

У Києві була зафіксована повітряна загроза. В окремих районах увімкнули сирени.

Генштаб ЗСУ повідомив, що на Донбасі українські військові збили п'ять ворожих літаків і вертоліт.

Зараз ви читаєте новину «Україна із союзниками створює антипутінську коаліцію - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі