субота, 04 жовтня 2014 06:22

Україна готова відповісти Росії болючими санкціями — Яценюк

Україна готова відповісти Росії болючими санкціями — Яценюк
Арсеній Яценюк. Фото: www.slovoidilo.ua

В разі запровадження Росією товарних санкцій проти нашої держави, Україна готова у відповідь ввести обмеження щодо 200 громадян РФ та 300 російських компаній.

Про це в ефірі програми "Шустер LIVE" на Першому національному телеканалі повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Якщо РФ введе обмежувальні заходи по відношенню до українських товарів, то увесь пакет обмежувальних заходів по відношенню до російських готовий. Він вже прописаний – там є санкції проти близько 200 фізичних осіб та 300 різного роду компаній", - зазначив Яценюк.

Крім того, прем'єр наголосив, що президент Росії Володимир Путін зацікавлений в подальшій дестабілізації ситуації в Україні, адже прагне відлякати від нашої держави інвесторів.

"Путін хоче створити на території Донбасу щось на кшталт Абхазії, Осетії, Придністров'я, щоб не давати спокійно нам жити. Інвестори не хочуть вкладати гроші туди, де війна. Вони хочуть почекати, і Путін це знає", - зауважив Яценюк.

Також очільник КМУ заявив, що за 2014 рік очікується зменшення товарообігу з РФ на близько 7 мільярдів доларів.

"Ми очікуємо, що росіяни введуть обмежувальні заходи, тоді ми отримаємо близько 7 мільярдів доларів зменшення товарообігу з РФ. Але частково ми це компенсуємо забороною на продаж російських товарів в Україну", - наголосив Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Україна готова відповісти Росії болючими санкціями — Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі