понеділок, 05 червня 2023 08:39

Україна заслуговує на короткий шлях до НАТО – прем'єр Польщі

Україна заслуговує на короткий шлях до НАТО – прем'єр Польщі
Україна воює в інтересах НАТО, а тому заслуговує на короткий шлях в Альянс. Фото: eastnews.ua

Україна бореться проти російського імперіалізму в інтересах НАТО, тож заслуговує стати частиною Північноатлантичного Альянсу.

Росія загрожує державам-союзникам, а тому Україна заслуговує на дуже швидкий шлях до НАТО, заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає PAP.

"Навіть якщо Україна сьогодні не є частиною НАТО, воює вона в його інтересах. Київ зараз захищається перед жорстокою російською силою, яка загрожувала б багатьом країнам Альянсу. Я вважаю, Що Україна заслуговує на те, щоб їй запропонували дуже швидкий шлях до НАТО" – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна стане членом НАТО дуже швидко. Але після перемоги

Глава польського уряду додав, що це питання зараз важливіше, ніж певні проблеми українського державного устрою.

Моравецький також закликав бути більш прихильними до України західноєвропейські країни, що територіально віддалені від Російської Федерації.

Саміт НАТО відбудеться 11-12 липня у столиці Литві Вільнюсі.

У квітні в Брюсселі відбулось перше засідання Комісії Україна-НАТО з 2017 року. На саміті Альянсу у Вільнюсі Україна очікує на формалізовані рішення, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Україна стане членом НАТО. Зараз союзники зосереджують зусилля на тому, щоб Україна перемогла російського агресора, сказав генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.

Зараз ви читаєте новину «Україна заслуговує на короткий шлях до НАТО – прем'єр Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі