пʼятниця, 08 березня 2024 10:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна скликає Радбез ООН на тлі обстрілу Одеси під час візиту Зеленського

Україна скликає Радбез ООН на тлі обстрілу Одеси під час візиту Зеленського
Сьогодні, 8 березня Рада безпеки ООН збереться для обговорення обстрілу російськими військами Одеси. Фото: president.gov.ua

8 березня Рада безпеки ООН збереться для обговорення обстрілу Одеси російськими військами та розгляду гуманітарних питань, пов'язаних із повномасштабною війною в Україні.

Засідання розпочнеться о 22:00 за київським часом, повідомляє "Укрінформ".

"Засідання ініціювала Україна. На засіданні на тему "Підтримка миру та безпеки України" також обговорять низку гуманітарних питань. Список доповідачів визначать у порядку надходження заявок", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракета РФ вибухнула за 500 метрів від Зеленського - СNN

Росіяни завдали ракетного удару по Одесі саме під час візиту президента Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Греції Кіріакіса Міцотакіса, вони бачили вибух. Зеленський наголосив, що такі удари говорять про необхідність посилити захист. Насамперед це стосується протиповітряної оборони.

Вранці 6 березня о 10:41 годині в Одеській області оголошували повітряну тривогу. Згодом в Одесі пролунав потужний вибух.

Росіяни атакували Одесу під час візиту президента України Володимира Зеленського і прем'єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса. Президент повідомив про загиблих і поранених. За словами Міцотакіса, вибухи були близько від них.

Пізніше стало відомо, що внаслідок російського удару по портовій інфраструктурі в Одесі 6 березня загинули п'ятеро людей.

Зараз ви читаєте новину «Україна скликає Радбез ООН на тлі обстрілу Одеси під час візиту Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі