вівторок, 19 березня 2024 22:05

Україна закличе світ визнати Путіна нелегітимним

Україна закличе світ визнати Путіна нелегітимним
Україна закличе світ не визнавати Путіна легітимним президентом РФ, повідомив голова парламентського комітету. Фото: Getty Images

Верховна Рада України готує звернення до країн світу про невизнання Володимира Путіна легітимним президентом Російської Федерації.

Про це повідомив голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко в ефірі "Радіо Свобода".

"Основний пункт, основна ідея цього звернення полягає в тому, щоби закликати країни світу, парламенти, держави не визнавати Путіна легітимним", - сказав народний депутат.

"Один з ініціаторів - це голова Верховної Ради. Ну, і наш комітет. Я брав активну участь в опрацюванні цього важливого документу, у тому числі опозиція брала участь", - розповів голова комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підсумки 20-го "Рамштайну". Будуть артилерійські снаряди і дрони

Мережко нагадав про заяву президента Парламентської асамблеї Ради Європи Теодороса Русопулоса, який закликав не визнавати легітимність Путіна як президента.

"Українська делегація була одним з ініціаторів закріплення в одній з резолюцій ПАРЄ заклику до невизнання Путіна легітимним. Тобто це результат діяльності української парламентської дипломатії. І я хотів би нагадати, що було ухвалено указ президента, в якому чітко сказано, що Путін не може розглядатися як представник Росії, з ним не можна вести переговори. Тобто це вже закріплено у правовій площині", - сказав нардеп.

18 березня російська Центральна виборча комісія заявила, що за результатами "голосування" на "президентських виборах" Путін набрав "87,28%". Путін керує Російською Федерацією з 2000 року.

Зараз ви читаєте новину «Україна закличе світ визнати Путіна нелегітимним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі