понеділок, 19 грудня 2022 08:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна отримає сотні тисяч британських боєприпасів уже наступного року

Україна отримає сотні тисяч британських боєприпасів уже наступного року
Уряд Великої Британії продовжить допомагати Україні з озброєнням наступного року. Фото: pixabay.com

Велика Британія в 2023 році передасть українським військовим кілька сотень тисяч артилерійських боєприпасів на загальну суму близько £250 млн (близько €286 млн).

Премʼєр-міністр країни Ріші Сунак оголосить про новий пакет військової допомоги для України під час саміту Об'єднаних експедиційних сил (JEF), який відбудеться у Латвії 19 грудня, йдеться у повідомленні на сайті британського уряду.

"Лондон закликає не лише зберегти, але й посилити військову допомогу Україні у наступному році. Новий пакет військової допомоги стане постійним джерелом необхідних на цій війні артилерійських боєприпасів", – сказано в повідомленні.

Також на зустрічі керівництво Великої Британії, Нідерландів, Північної Європи та країн Балтії обговорять подальші кроки щодо протидії російській агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Martlet в Україні: ЗСУ вперше випробували в бою нові британські ракети та збили ціль

"Велика Британія та наші європейські союзники йдуть пліч-о-пліч у нашій відповіді на вторгнення в Україну. Ми як і раніше непохитні в прагненні до миру в Європі. Але для його досягнення ми повинні стримувати агресію", – йдеться у заяві британського прем'єра.

На зустрічі JEF зберуться лідери Фінляндії, Данії, Естонії, Ісландії, Латвії, Литви, Норвегії, Нідерландів, Швеції та Великої Британії, а також виступить президент України Володимир Зеленський.

Вчора Велика Британія підтвердила відправлення Україні нових високоточних ракет Brimstone 2.

Brimstone – ракети наземного або повітряного базування, розроблення компанії MBDA UK для Королівських військово-повітряних сил Великої Британії.

Ракети класу "повітря – земля", "земля – земля", призначені для ураження танків, артилерійських установок, систем РЕБ, невеликих суден і десантних кораблів.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає сотні тисяч британських боєприпасів уже наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі