вівторок, 16 липня 2024 22:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна готується до переговорів з Росією - The New York Times

Україна готується до переговорів з Росією - The New York Times
Силам оборони довелось відступити із села Кринки і Урожайного. Фото: eastnews.ua

Українська влада планує почати переговори з Росією та завершити бойові дії.

Зараз росіяни наближаються до ключової дороги постачання на сході, а бої з кожним днем стають важчими та інтенсивнішими, повідомляє The New York Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вдарили ракетою X-59 по Чернігівщині і скинули 25 авіабомб на Харківщину - Генштаб

Видання також зазначило, Україна сподівається, що нещодавно надана західними союзниками зброя та боєприпаси, допоможуть їй стримати російські сили, як це вже сталося на північному сході, коли Силам оборони вдалося зупинити наступ на Харків. Водночас офіційні особи США заявляли, що РФ навряд чи вдасться досягти значних територіальних здобутків у найближчі місяці.

"Оскільки війна досягає позначки у два з половиною роки, Україна створює план переговорного припинення бойових дій. Президент Володимир Зеленський заявив, що хоче провести другий міжнародний мирний саміт пізніше цього року і що російські офіційні особи повинні взяти участь", - йдеться у матеріалі.

Силам оборони довелось відступити із села Кринки, розташованого на лівому березі Дніпра у Херсонській області, а також із селища Урожайне Волноваського району Донецької області.

В обох населених пунктах було неможливо й надалі утримувати позиції, повідомив співрозмовник у Генштабі ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Україна готується до переговорів з Росією - The New York Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі