вівторок, 16 липня 2024 20:08

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відступили з Кринок та Урожайного - ЗМІ

ЗСУ відступили з Кринок та Урожайного - ЗМІ
ЗСУ відступили із Кринок та Урожайного. Фото: Генштаб

Силам оборони довелось відступити із села Кринки, розташованого на лівому березі Дніпра у Херсонській області, а також із селища Урожайне Волноваського району Донецької області.

В обох населених пунктах було неможливо й надалі утримувати позиції. Про це LIGA.net повідомив співрозмовник у Генштабі ЗСУ.

У Кринках бої змістились на острови. Тримати рубіж у населеному пункті не було сенсу через масштабні руйнування будівель і укриттів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вдарили ракетою X-59 по Чернігівщині і скинули 25 авіабомб на Харківщину - Генштаб

Аналогічна ситуація, за словами співрозмовника, склалася і в Урожайному. Позиції були зруйновані й непридатні для використання, особовий склад не міг там виконувати свої завдання.

Задля збереження життів бійців Сили оборони мають відступати від знищених позицій, наголосив представник Генштабу.

OSINT-спільнота DeepState повідомляла про окупацію росіянами Урожайного ще 14 липня.

За даними аналітиків, ворог розпочав масований штурм північної частини селища значними силами - двома ротами особового складу.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ситуацію на фронті допоможе вирішити певна кількість зброї та інструментів. Зокрема забезпечення нею чотирнадцяти бригад ЗСУ, які не мають зброї.

Це не нові бригади, вони сформовані давно, але необхідна для їх оснащення зброя ще не надійшла, заявив під час пресконференції Зеленський.

Ці бригади створювалися насамперед як резерв, а резерв має бути бойовим.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відступили з Кринок та Урожайного - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі