пʼятниця, 15 липня 2022 14:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Угорщина підготувала план дій на випадок, якщо війна дійде до Закарпаття

Угорщина підготувала план дій на випадок, якщо війна дійде до Закарпаття
Угорщина продовжить приймати українських біженців. Фото: pixabay.com

Уряд Угорщини підготував план дій на випадок, якщо воєнне вторгнення Російської Федерації дійде до Закарпаття.

Водночас угорська влада воліла б, щоб такий сценарій не знадобився, заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто в інтерв'ю Hirado.

"Ми підготували сценарії на випадок війни. Виведення угорських військових з охорони кордону є частиною цього", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина пояснила, чому не постачатиме в Україну зброю

Водночас Угорщина продовжуватиме політику, спрямовану на те, щоб імовірність втягування країни у війну була мінімальною, наголосив Сіярто. Міністр додав, що його країна продовжить приймати українських біженців.

Угорщина закликала негайно почати мирні переговори, щоб зупинити війну, яку Росія розв'язала проти України. У Будапешті застерігають, що довготривалий конфлікт розпалює економічну кризу, яка може похитнути уряди в усій Європі. Політичний радник прем'єр-міністра Угорщини Балаш Орбан назвав перемир'я "єдиним шансом" уникнути рецесії. Він прогнозує, що уряди ЄС перейдуть від військової підтримки України до раціональної. А війна, яку розв'язала Росія, закінчиться через кілька місяців.

Водночас Угорщина заявила, що має намір радикально прискорити програму розвитку оборони країни. Також в угорському уряді вважають, що необхідно провести швидку роботу з розвитку військового потенціалу, оскільки "ситуація в Україні надто серйозна".

Зараз ви читаєте новину «Угорщина підготувала план дій на випадок, якщо війна дійде до Закарпаття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі