пʼятниця, 25 серпня 2023 10:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Удар по Путіну – в РНБО прокоментували вбивство Пригожина

Удар по Путіну – в РНБО прокоментували вбивство Пригожина
Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що вбивство ватажка терористів групи "Вагнер" Євгена Пригожина – початок процесу транзиту влади в Росії. Фото: facebook.com/danilov.oleksiy

Вбивство ватажка найманців приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина є початком процесу транзиту влади в Російській Федерації.

Бунт Пригожина у червні не міг відбуватися без підтримки силових структур РФ, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, передає "Радіо Свобода".

"Пригожин не був божевільним, щоб самому вирішити влаштувати цей марш. Ті ж люди, які дали йому вказівку йти на Москву, вони й зупинили його. Більше того, все, що відбувається зараз, іще матиме наслідки. Це не закінчення всіх цих речей, які відбуватимуться в Росії", – сказав Данілов.

У РФ, найімовірніше, розпочався транзит влади, адже російський диктатор Володимир Путін втрачає контроль над країною.

"І я ще раз можу наголосити, що фрагментація Росії почалася і вона вже триває. Захід не хоче на це звертати увагу, не хоче до цього готуватися, а це велика помилка. І їм потрібно зрозуміти, що це станеться незалежно від їхнього бажання", – пояснив секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американська розвідка розкрила подробиці смерті Пригожина

Він відкинув думку про те, що вбивство Пригожина зміцнить владу Путіна.

"Це зовсім не відповідає дійсності. Нічого подібного. Більше того, це удар по самому Путіну. Якщо в Росії з цивільних аеродромів вилітають літаки, з якими щось відбувається у повітрі, майте на увазі, що в цій країні явно щось не так", – резюмував Данілов.

В Тверській області РФ 23 серпня розбився бізнес-джет ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Загинули всі пасажири. Серед них був і сам Пригожин, повідомила вчора Росавіація. Серед уламків і тіл знайшли його телефон.

Президент США у липні радив ватажку приватної військової компанії "Вагнер" остерігатись отруєння. Сьогодні Джо Байден припустив, що за вбивством ватажка приватної військової компанії "Вагнер" може стояти російський диктатор Володимир Путін.
Зараз ви читаєте новину «Удар по Путіну – в РНБО прокоментували вбивство Пригожина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі