понеділок, 28 жовтня 2013 11:29

Спецтема: Вибори в п'яти "проблемних" округах

УДАР може поповнитися новими мажоритарниками — політолог

УДАР може поповнитися новими мажоритарниками — політолог
Фото: Gazeta.ua

Після саміту Україна-ЄС мають відбутися серйозні перестановки у Верховній Раді.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Частина політичних сил веде себе занадто ірраціонально. Не виключено, що з цих партій будуть відколюватися нардепи. Зміна в регламенті, тінь якої маячить на горизонті, дасть можливість формувати депутатські групи на правах фракції. Це змінить структуру в парламенті. Найбільше вийде депутатів із "Батьківщини", - зазначив він.

За словами експерта, якщо на виборах двох-трьох проблемних округах переможуть  несподівані самовисуванці,  УДАР може поповнитися новими мажоритарниками.

"Тому що президентські перспективи Кличка є дуже реалістичними. Особливо після історії із спробою не допустити його до виборів. Кличко відреагував на це не зарано. Часовий люфт дозволяє після першої атаки підчистити всі контраверсійні позиції в біографії — його активи за кордоном, сплати податків. Він має півроку, аби зробити відкритими свої такі плями, аби вийти у президентську кампанію відносно чистим", - пояснив Цибулько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В комітеті попросили не політизувати поправки і не вважати їх "ударом" по Кличку

Політолог вважає, що майже за рік існування у Верховній Раді склався цікавий прецедент зміни ролей і позицій.

"Партія регіонів заходила із сумнівним для себе результатом. На старті давалися всі можливості поборотися за створення більшості  на основі опозиції. Але цього не відбулося. Опозиція відмовилася від одного з головних своїх козирів — євроінтеграції. Вона лише імітує роботи по підготовці та просуванні відповідних законопроектів. Все, що робилося у парламенті, було тим чи іншим чином пов'язано із президентською кампанією 2015 року. Навіть підготовка до Вільнюського саміту", - зауважив він.

Нагадаємо Україна має намір підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом в рамках саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі 28 листопада.

Зараз ви читаєте новину «УДАР може поповнитися новими мажоритарниками — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі